AI och Diversitet

Hur kan vi skapa förutsättningar för att AI-fältet och tech ska bli mer inkluderande? AI är ett växande fält inom många branscher och en aktuell jämställdhetsfråga. Hur kan vi skapa förutsättningar för att techbranschen ska bli mer inkluderande så företagen inte går miste om potential? Vilka erfarenheter och upplevelser har kvinnor som arbetar inom AI? Seminariets panelsamtal representeras av kvinnor som arbetar inom AI, där de delar med sig om sina erfarenheter och upplevelser inom fältet. Efter panelsamtalet diskuterar vi i grupper hur vi kan göra techbranschen mer diversifierad. Hur kan vi skapa förutsättningar för att techbranschen ska bli mer inkluderande så att vi inte går miste om potential? Tillsammans lyfter vi utmaningar med bristande representation av underrepresenterade kön inom tech, men också lösningar. Deltagare bjuds på fika. Workshopen/seminariet arrangeras tillsammans med Jämställd Utveckling Skåne, Sustainable Business Hub och Blue Science Park och görs som en del av projektet DigIT Hub AI. DigIT Hub AI är en del av EU:s satsning på att använda digital teknik för att stimulera en grön och hållbar återhämtning efter pandemin genom att hjälpa små och medelstora företag att förbättra sin verksamhet med hjälp av artificiell intelligens (AI). Plats: Media Evolution, Malmö. Tid: 13.00 – […]

Organisatör

Plats

Övrig information

AI och Diversitet

Hur kan vi skapa förutsättningar för att AI-fältet och tech ska bli mer inkluderande?

AI är ett växande fält inom många branscher och en aktuell jämställdhetsfråga. Hur kan vi skapa förutsättningar för att techbranschen ska bli mer inkluderande så företagen inte går miste om potential? Vilka erfarenheter och upplevelser har kvinnor som arbetar inom AI?

Seminariets panelsamtal representeras av kvinnor som arbetar inom AI, där de delar med sig om sina erfarenheter och upplevelser inom fältet.

Efter panelsamtalet diskuterar vi i grupper hur vi kan göra techbranschen mer diversifierad. Hur kan vi skapa förutsättningar för att techbranschen ska bli mer inkluderande så att vi inte går miste om potential? Tillsammans lyfter vi utmaningar med bristande representation av underrepresenterade kön inom tech, men också lösningar. Deltagare bjuds på fika.

Workshopen/seminariet arrangeras tillsammans med Jämställd Utveckling Skåne, Sustainable Business Hub och Blue Science Park och görs som en del av projektet DigIT Hub AI. DigIT Hub AI är en del av EU:s satsning på att använda digital teknik för att stimulera en grön och hållbar återhämtning efter pandemin genom att hjälpa små och medelstora företag att förbättra sin verksamhet med hjälp av artificiell intelligens (AI).

Plats: Media Evolution, Malmö.

Tid: 13.00 – 15.00

OM TALARNA

Sara Moricz – Sensative, paneldeltagare.

Sara jobbar på Sensative som hjälper kunder att digitalisera städer och byggnader med hjälp av sensorer (elmätare, smart glödlampa etc.). Just nu arbetar hon med att sjösätta ett system som detekterar avvikande beteende hos inkommande dataströmmar, i syfte att hjälpa kunder se när deras sensorerna strular. Sara har tidigare doktorerat i nationalekonomi vid Lunds universitet.

Malin Larsson – AI Sweden, paneldeltagare.

Malin Larsson från AI Sweden har +24 års erfarenhet inom techbolag, innovationssystemet och olika industrier inom både inom privata och offentliga sektorn, nationellt och internationellt av att leda och driva utvecklingen av användningen och beteende mönster med framväxande teknologier och AI, inom organisationer och i samhället. Med en lång erfarenhet av vikten av mångfald och inkludering i organisationsuppbyggnad delar hon med sig av sina erfarenheter runt förutsättningar för att techbranschen inte går miste om potential och lyckade leveranser och organisationsstrukturer.

Sara Thiringer – Kognic, paneldeltagare.

Sara arbetar med datakvalitet för självkörande fordon på det Göteborgsbaserade företaget Kognic. Med en tvärvetenskaplig bakgrund inom statsvetenskap, informatik och statistik från Lunds universitet brinner hon för att göra AI och andra digitala lösningar mer rättvisa och transparenta.

Katarina Eriksson – Thermaiscan, paneldeltagare.

Katarina är en medgrundare och CMO för Thermaiscan. En kvinnohälsoentusiast som drömmer om att hjälpa kvinnor att överleva cancer med prediktiv medicin. Thermaiscan bygger ett bärbart förscreeningsverktyg – som kombinerar termisk teknik, AI och en smartphone – för att hitta bröstcancer i ett tidigt stadium. Katarina har arbetat med allt från konceptutveckling, upplevelsedesign och marknadsföring, till projektledning, facilitering och webbutveckling inom områden som mode, ekonomi och bygg. Katarina har en kandidatexamen i socialt arbete från Stockholms universitet och examen från både Berghs School of Communication och Hyper Island.

Natasha Wrang – Jämställd Utveckling Skåne, moderator.

Natasha Wrang är projektledare på Jämställd Utveckling Skåne och medarbetare i DigIT Hub AI. Hon är utbildad folkhälsovetare med goda teoretiska kunskaper om genus, intersektionell jämställdhet och SRHR. Natasha har många års erfarenhet från civilsamhället och brinner för samverkan och kunskapsspridning om olika jämställdhetsfrågor.

Karta

Skip to content