I Innovationsföretagens senaste rapport ”Innovation för energi” uppmärksammans ett av våra projekt. New WISE, som utvecklades på uppdrag av vår kund Swegon, är det första intelligenta trådlösa styrsystemet för behovsstyrt inomhusklimat på marknaden. Det optimerar mängden energi som används för att skapa ett bra inomhusklimat och är perfekt för att minska energianvändningen i byggnader till ett minimum.

New WISE kan via sina smarta produkter ständigt stämma av och mäta hur många människor som befinner sig i ett rum – och anpassa luftkvaliteten därefter. Nu när många jobbar på distans kan systemet dra ned på luftström och temperatur. Det är dessa smarta styrsystem som kan spara många fastigheter energi när människor arbetar på distans och inte kommer in till kontoren,” säger Thomas Fröberg på Avalon Innovation.

Fastigheter med smart styrning kan förbättra människors vardag och samtidigt driva fram utvecklingen mot mer hållbara och smarta städer. Med hjälp av smarta styrsystem kan fastigheter både sänka kostnader, spara energi och skapa ett hälsosamt inomhusklimat för de som vistas där. Det skapar mer energieffektiva och smarta byggnader.

I den här rapporten vill vi visa hur det går att tänka nytt inom energiområdet, där lösningarna och idéerna kan bli en vinst både för samhället och klimatet” säger Innovationsföretagen.

Klicka här för att komma direkt till rapporten.

Vill du veta mer om projektet eller hur vi kan hjälpa dig, kontakta Thomas Fröberg, 070-844 42 23, thomas.froberg@avaloninnovation.com