Här är tre månader gamla Viola, Asarums egna Jesusbarn. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Här är Asarums egna Jesusbarn – filmstjärnan Viola

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Asarums församling efterlyste Jesusbarnet till en julfilm, har nu huvudrollen tagit plats framför kameran. Jesusbarnet spelas av den unga filmstjärnan Viola.

Det var i oktober som Asarum-Ringamåla församling efterlyste en bebis som kunde spela Jesusbarnet i deras moderna julfilm. De fick in intresseanmälningar från flera familjer och när den första framlottade bebisen tackade nej till uppdraget, landade rollen till slut på tre månader gamla Viola.

– Det lät som en rolig grej, jag tror hon kommer vara jätteduktig, säger mamma Ida Grybäck.

Får moderna gåvor

Filmen har premiär på Luciadagen och därför är man nu i full gång med att spela in alla scener. Under söndagen filmades den stora finalen, där Jesusbarnet Viola får sina gåvor av olika föreningar i Asarum, bland annat en fotboll av Asarums IF och ett hundben av Brukshundsklubben.

– Det har haft så många positiva effekter, att vi har gjort det här tillsammans. Både gamla, unga och olika föreningar som varit engagerade, säger kyrkoherden Gunilla Aquilon Emlqvist.

Följ med in i stallet och träffa Viola i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.