NETPORT NEWS JANUARI 2021
Vi brinner för att skapa förutsättningar för långsiktig tillväxt inom våra fokusområden Digitala Medier, Intelligenta Transportsystem (ITS) och Energi. Det som förenar våra tre fokusområden är DIGITALISERING.

MEDLEMSNYHETER

Flera svenska kommuner väljer Devoteam & Google i 8 år!

Året började fantastiskt bra med nyheten om att Devoteam vann upphandlingen från kommunalförbundet ITSAM med sina sex medlemskommuner Boxholm, Kinda, Vimmerby, Ydre, Åtvidaberg samt Ödeshög, gällande Google Workspace som sitt nya samarbetsverktyg i åtta år, för samtliga 24 000 användare! En affär värd upp mot 40 miljoner kronor! 
För mer info kontakta ronald.haagensen@devoteam.com.

Läs mer

Pricka och Storegate lanserar samarbete

Med syftet att automatisera processen för månadsbokslut och göra det enklare för användarna att spara data på ett tryggt och säkert sätt i en svensk molntjänst lanserar Pricka och Storegate ett samarbete. Samarbetet innebär att nya och befintliga användare kan få tillgång till säker molnlagring via Storegate direkt i mjukvaran Pricka Bokslut.

Läs mer

Nytt År, nya möjligheter!

Nu är det dags att söka till vårens Startup program
på BBI. Ta chansen och kickstarta ditt företag eller tipsa någon du känner.

Läs mer

”Att vara VD för Sparbanken i Karlshamn har varit världens bästa jobb”

Bankens VD Roger Johansson kommer att lämna VD-uppdraget enligt plan för att gå i pension. Nu börjar arbetet med att leta efter en efterträdare.

Läs mer

Softhouse anställer ännu fler till kontoren i Karlshamn och Karlskrona

Softhouse, som sysselsätter 300 personer, anställer nu ytterligare till sina kontor i Blekinge. Primärt letar de efter fler grymma kollegor som kan mjukvaruutveckling och BI. 

Läs mer

Framsteg i textilåtervinningsprojekt

Södras världsunika lösning för textilåtervinning OnceMore® gör stora framsteg. Produktionen sker vid bruket i Mörrum och under året har projektet haft stor nytta av det lokala nätverket. Karlshamns Hamn tar till exempel emot de förbrukade textilierna, som i förlängningen kommer att omvandlas till nya textilier till kunder världen över.

Läs mer

Bli en del av Team Kubicom!

Nu tar Kubicom nästa steg och expanderar teamet med fler som vill vara med på resan mot förändring. Är du eller någon du känner Kubi-teamets blivande kollega? Ansök idag!

Läs mer

Är du medlem och vill synas i NetPort News?

Hör av dig så får du ett mail nästa gång det är dags!

Kontakt

Slutkonferens för Framtidskompetens i Blekinge

Attrahera, utveckla och behålla personal – under slutkonferensen fick deltagarna veta mer om projektet Framtidskompetens i Blekinge som startade i mars 2019 och avslutas i februari 2021. Projektet har fokuserat på att stärka företagens förmågor och processer för mer effektiv och breddad kompetensförsörjning genom att bli bättre på att attrahera, utveckla och behålla personal. Hade du inte möjlighet att delta så går det bra att se konferensen i efterhand.  Ett väldigt lyckat projekt som vi kunnat erbjuda våra medlemmar att medverka i.

VÄXLA UPP!

Äntligen har NetPort Energiklusters projektidé Cykelkampen Blekinge blivit verklighet och vi lanserar nu i samarbete med Region Blekinge och Blekingetrafiken, Energikontor Sydost, Länsstyrelsen Blekinge och Blekinge Tekniska Högskola, cykelinitiativet VÄXLA UPP! NetPort Science Park har i projektet tillsammans med Blekinge Tekniska Högskola ansvarat för framtagning av teknikstöd i form av en app för både iOS och Android. Vi har även ansvar för att sprida information om VÄXLA UPP! och projektresultat från projektet Kombinerad Mobilitet. Välkomna att VÄXLA UPP! för ett bättre Blekinge!
 
Nyfiken? Kontakta Sarah Keidser, projektledare för Växla Upp: 
sarah.keidser@regionblekinge.se, 0455-73 71 06

Internationalisering

Inom NetPort Science Parks Östersjöprojekt Cluster Manager Education och Cluster Network Platform pågår förutom utbildning även ett intensivt nätverkande med kluster och andra intressenter. För närvarande finns det deltagare från alla Östersjöländerna och industrierna är bland annat kreativa näringar, digitalisering, energi, elektronik, hälsa, livsmedel, försvar och flygindustri. Är ni inom ditt företag intresserade av att komma i kontakt med samarbetsföretag inom Östersjöområdet, kontakta Katarina Hansell, Klusterledare NetPort Energikluster. Kontaktuppgifter: katarina.hansell@netport.se

Stärkt position inom edtech

European Edtech Alliance, där NetPort Science Park är en grundande medlem,  har som mission att stödja tillväxt och utveckling inom europeisk edtech och att koppla ihop och stärka det europeiska edtech ecosystemet. Alliansen lansera nu en ny web och öppna för nya länder att ansluta sig. Detta stärker ytterligare vår möjlighet att hjälp våra edtech bolag med kontakter i europa. 

PÅ AGENDAN

Digital förhandlingsteknik med Tim Cullen

Sydsvenska Handelskammaren bjuder in till en föreläsning i internationell förhandlingsteknik. Som medlem i NetPort Science Park får du ett rabatterat pris.
Den mycket uppskattade föreläsaren i internationell förhandlingsteknik, Tim Cullen, är nu tillbaka med en föreläsning om hur du lyckas med dina förhandlingar digitalt. Han kommer att ge tips på förhandlingsverktyg- och teknik för att nå bättre resultat i dina digitala förhandlingar. Anmäl dig HÄR redan nu.

OM OSS
Genom att främja samverkan mellan näringslivet, akademin och den offentliga sektorn skapar vi förutsättningar för en hållbar ekonomisk tillväxt och samhällsutveckling.
Detta gör vi främst genom att initiera och delta i forskningsprojekt tillsammans med lokala, nationella och internationella partners. Mellan områdena förmedlas kunskap, erfarenheter och kontakter, vilket genererar framgångsrika synergier.
Våra fokusområden är Digitala medier, Energi och Intelligenta transportsystem (ITS).

www.netport.se  | info@netport.se

Biblioteksgatan 4 | 374 35 Karlshamn, Sweden
Kommunikationsansvarig:  emma.callerstig@netport.se

Detta nyhetsbrev sändes till emma.callerstig@netport.se  för att du är medlem i NetPort Science Park eller har anmält dig via netport.se unsubscribe  |  © NetPort Science Park AB, All rights reserved