Ny laddstation invigdes i Karlstad

Publicerad mån, 11/01/2021 - 14:50

I torsdags invigdes en ny snabbladdningsstation för ellastbilar vid LBC Frakts terminal på Örsholmen i Karlstad. Landshövding Georg Andrén och de övriga besökarna kunde också ta en titt på Värmlands första helelektriska tunga lastbil.

Det var i februari i år som LBC Frakt tog beslut om att investera i det nya fordonet, en 25 P från Scania.

– Vi gick igenom vilka av våra kunder som den skulle kunna passa för. Ett alternativ var att lägga in det i vårt allmänna transportsystem, men där såg vi att det skulle bli svårt att räkna hem affären. Istället tog vi kontakt med Bevego som är en av våra större kunder och efter några möten kunde vi alla konstatera att lastbilen skulle passa perfekt in i deras strategi, säger Lars Reinholdsson, vd på LBC Frakt.

För att få ihop körningarna krävs stödladdning några gånger i veckan och LBC Frakt tog därför kontakt med det kommunala bolaget Karlstads El- och Stadsnät. Lösningen blev en laddare som inte bara ska kunna användas av de egna åkerierna, utan även andra.

– Det är inte vår första laddare, men det är den första snabbladdaren och den är tillgänglig för alla ekipage upp till 24 meter. Vi kom fram till att det var rätt att göra den tillgänglig även för andra åkerier. Jag tror det är viktigt att tänka så om vi ska få nån verkstad i den här omställningen. Jag är också imponerad av de kommunala bolagen, de har varit väldigt lösningsorienterade och det är en anledning till att vi kunde få till det här så pass snabbt, säger Lars Reinholdsson.

Invigning ellastbil Karlstad

Invigningen startade på LBC Frakts terminal för att sedan fortsätta hos Bevego där den nya lastbilen fick sitt namn – EL-Louise. På eftermiddagen fick också LBC Frakts 50 största kunder och partner vara med på ett event där diskussionerna handlade om ämnen såsom elbilar, biobränslen och de utmaningar och möjligheter som finns i omställningen till fossilfria transporter. Lars Reinholdsson ser ett stort intresse för hållbara transporter på kundsidan, men menar att det inte alltid är möjligt att nå ända fram.

– Vi har nog sålt in 25 nya avtal med hållbara transporter sedan semestern, och vi satsar mycket på att utbilda kunderna i vad det kostar beroende på prestanda och lösning. Vår strategi är ju att jobba med kunder som har höga krav på kvalitet och miljö, men det är klart att det också finns många kunder som sätter fokus på lägsta pris istället.

LBC Frakt är ett av företagen som deltar i det elektrifieringslöfte som Infrastrukturdepartementet tagit initiativ till.

– Vi tror mycket på att hjälpas åt och vara öppna för att lyckas, även om vi samtidigt är måna om att göra affärer och arbetar på en konkurrensutsatt marknad.

Ellastbil Scania 25 P