Sandahls investerar i 120 biogaslastbilar

Publicerad mån, 04/25/2022 - 15:29

Logistikkoncernen Sandahls har investerat i 120 nya biogaslastbilar från Volvo Lastvagnar. Jätteinvesteringen är en viktig bit på vägen mot målet att vara helt fossilfria år 2025.

– Transportsektorn står för en stor del av koldioxidutsläppen. Det är bra att lagstiftningen sätter tydliga mål för att reducera utsläppen. Samtidigt vill vi på Sandahls gå betydligt snabbare fram och har därför satt som mål att vara fossilfria under 2025. Detta är något både vi själva och våra kunder prioriterar. Om vi kan vara det goda exemplet som visar att det är möjligt att kombinera hållbara transporter med god lönsamhet, så hoppas vi att fler vill följa efter, säger Mikael Ingesson, vd på Sandahls Logistik. 

 

De 120 Volvo-lastbilarna ska drivas med flytande biogas, LBG, också innebär alltså ett stort steg på vägen mot målet. Drygt 90 av bilarna, som köps av Volvo-återförsäljaren Finnvedens Lastvagnar, ska levereras under 2022. Sandahls samarbetar också med Gasum för att skapa en infrastruktur med tankstationer.
– Med denna offensiva storsatsning på LBG-fordon är 150 av Sandahls totalt 350 lastbilar nu fossilfria. I kombination med våra gröna järnvägslinjer kan vi på riktigt erbjuda fossilfria transporter från dörr till dörr, säger Mikael Ingesson.

120 nya lastbilar som drivs på LBG är Sandahls nya stora investering.