Mercedes-Benz vätgaslastbil godkänd för tester på allmän väg

Publicerad tors, 10/28/2021 - 11:01

Daimler Trucks satsning på bränsleceller och flytande väte för fjärrtransporter har tagit ett stort steg. I oktober godkändes prototypen av vätedrivna Mercedes-Benz GenH2 för tester på allmän väg i Tyskland, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

År 2030 ska hälften at Daimler Trucks sålda lastbilar i Europa vara elektriskt drivna. För att komma dit satsar koncernen på lastbilar med batterier för lokaltransporter och på lastbilar med bränsleceller och vätgas för längre sträckor.

2020 visade företaget för första gången upp sin prototyp för vätedrift – Mercedes-Benz GenH2. Efter 1000-tals mil på testbanor har bilen nu godkänts för att köras på allmän väg i Tyskland. Där ska den jämföras både med Mercedes egna och andras eldrivna lastbilar som körs med batterier, bränsleceller eller med kopplingar till elvägar.

De första serietillverkade exemplaren av eldrivna E-Actros rullade av bandet så sent som häromveckan. GenH2 beräknas nå sina första kunder 2027. Andra viktiga initiativ på vägen dit är det med Volvo AB samägda bolaget för bränslecellsutveckling, Cellcentric, och samarbetet med BP i uppbyggnaden av mackar för flytande väte i Storbritannien.

Mercedes första vätgaslastbil, Gen H2, ska nu matchas mot andra fordon ute på de tyska vägarna.