Anmäl dig!

13 oktober 2022 18:00-21:00Softhouse Karlskrona

Let's talk about development

Varmt välkommen till vårt gemytliga kontor på Gräsvik i Karlskrona där vi kommer prata brett om mjukvaruutveckling.  Allt från apputveckling och ett specifikt case till vilka verktyg som är de bästa.

Vi planerar för en kväll fylld av intressanta diskussioner och förhoppningsvis tonvis med nya insikter, kontakter och lärdomar. Varmt välkommen! 

Talare

Simon Westman
Senior developer at Softhouse

A shopping experience to remember


Simon Westman

Simon Westman är en vass senior mjukvaruutvecklare med tekniskt ledande fokus. Hans arbetsuppgifter består av att lösa problem som uppstår i ett projekt; allt från visuella buggar som behöver åtgärdas, till helt nya funktioner som behöver implementeras. Men majoriteten av Simons arbetstid ägnas åt hans största passion – programmering.

Läs mer

David Eriksson
Coding Architect at Activout

App development with Flutter for fun and profit


David Eriksson

David är en kodningsarkitekt och även grundaren av Activout. Activout är en appbyrå som använder verktyget Flutter UI från Google, vilket han kommer att prata mer om under denna DevTribe.

Läs mer

Tobias Eriksson
Architect / Tech Lead at Softhouse

GraphQL way better than REST

Tobias Eriksson

Tobias brinner för mjukvaruutveckling och har cirka 25 års erfarenhet av att arbeta som utvecklare, huvudarkitekt och chefsarkitekt. Majoriteten av Tobias professionella karriär har varit inom Telco-området där han arbetat med API-styrning, hög prestanda, låg latens och Big Data-system.

Läs mer

Bra att veta

Varmt välkommen till Softhouse DevTribe Gathering i Karlskrona!

Vi kommer bjuda på tilltugg och dryck i kombination med intressanta diskussioner och nya insikter kring utveckling. Eventet är kostnadsfritt och äger rum på Softhouses kontor i Karlskrona. 

Vi ses den 13 oktober!

Anmäl dig!

Om Devtribe


Till detta Devtribe Gathering välkomnar vi dig som vill fördjupa dig och dela med dig av dina kunskapar kring mjukvaruutveckling. Vi träffas för att dela idéer, erfarenheter och misstag. Ingen är expert, men alla har något att dela med sig av. Schemat följer en gedigen form som har visat sig vara hållbar: ett gemensamt tema, några korta tankeväckande tal och sedan ett öppet forum där man pratar i grupper skapade dynamiskt efter intresse.


Så fungerar ett Tribe

TEMA

När evenemanget planeras bestäms även ett tema som annonseras. Temat ska helst vara aktuellt, spännande och lagom smalt. Inte så diffust att man inte vet vad det handlar om, men inte heller så smalt att det inte finns plats för nya vinklar. Efter det finns en förfrågan om talare, och vem som helst kan anmäla sig.

BLIXTTAL

Blixttal är kortfattade och en typisk längd är cirka 10 min. Talaren kan tala ostört och kan använda sin tid efter behag. Det är vanligt att man delar med sig av något utifrån sin egen erfarenhet som kan vara till hjälp för andra. Om arrangemanget är en halv dag har man ofta cirka fyra blixtsamtal och en heldag brukar det finnas plats för nästan dubbelt så många.

OPEN
SPACE
Detta steg blir ofta dynamiskt och kreativt. Tanken är att de som har lyssnat ska plocka upp vissa aspekter från blixtsamtalstalen som de vill prata mer om. Det kan vara något du vill veta mer om eller kanske ventilera dina egna erfarenheter på temat. Varje person som har förslag på ämnen att prata om skriver en post-it-lapp och argumenterar för sin sak. Sedan röstar vi tillsammans om vilka ämnen vi ska prioritera. När det är gjort skapar vi små grupper där vi delar med oss ​​av våra tankar utifrån ämnena. Ingen är ledare, och alla är ansvariga för att bidra till ett givande utbyte.


När du går hem är ditt huvud fullt av nya idéer som du vill tillämpa. Dessutom har man ofta knutit många värdefulla kontakter och fått nyttig insikt i andra sammanhang.

    Organized by

    Softhouse