NETPORT NEWS NOVEMBER 2023

Softhouse bjuder in till upTech

Den 12:e December kl 18.00-19.00 lanserar Softhouse sitt nya eventkoncept upTech som är helt online (på engelska) tillsammans med AI-influencern Linus Ekenstam som har över 150 000 följare på X. Du kommer få 45 min fullpackade med kunskap och Linus kommer att prata om Decoding AI's impact!

Läs mer

Skolon på listan över snabbast växande techbolagen i Sverige - för tredje året i rad

När Deloitte släpper sin årliga lista Sweden Technology Fast 50, hamnar Skolon återigen i topp - för tredje året i rad. Listan rankar de 50 snabbast växande teknikbolagen i Sverige baserat på tillväxten i nettoomsättningen de senaste fyra åren, och har genom tiderna lyft flertalet världsledande bolag inom techbranschen.

Läs mer

Snart är det dags för Demo day!

De senaste tillskotten i BBIs startup-program kommer och presenterar sin pitch.
Missa inte att ta del av morgondagens idéer!

Läs mer

Lyckat samarbete om energi för niondeklasser

I ett nära samarbete med Karlshamnsverket/Uniper har Kreativum genomfört ”energidagar” för niondeklassare i Karlshamns kommun. Under november månad har nära 300 skolelever besökt både Karlshamnsverket och Kreativum.

Läs mer

Workshop: Prata ekonomiska - få bättre koll på ditt företags ekonomi (digitalt)

Nu ger ALMI dig möjlighet att lära dig mer om ditt företags ekonomi på ett enkelt och pedagogiskt sätt.
De erbjuder två korta utbildningstillfällen digitalt i grupp.

Läs mer

Välkommen till QoMEX 2024

Välkommen till ett globalt top-evenemang på Campus Karlshamn den 18-20 juni 2024. BTH Karlshamn bjuder in er till en konferens som samlar ledande yrkesverksamma och forskare inom multimedia och användarupplevelse från hela världen. QoMEX är en årlig konferens som tidigare hållits i Belgien, Tyskland, Kanada och Italien för att nämna några länder. Nu kommer den för första gången till Sverige och då till Karlshamn.

Läs mer

ID-kontroll på distans i Storegates blågula moln

Storegate utökar nu tjänsteutbudet och lanserar ID-kontroll på distans för kostnadseffektiv och säker legitimering. ID-kontroll ger ett användarvänligt och säkert sätt legitimera kunder och partners med BankID på distans via telefon, chat och e-post.

Läs mer

Vill ni synas här?

Är ni medlemmar och har en nyhet ni vill dela så kontakta oss så får ni ett mail nästa gång det är dags.

Kontakt

Cross Innovation workshop med engagerande utmaningar

Under två spännande dagar träffades fem företagare, åtta kreatörer och delar av Cross Innovation teamet i Malmö. Temat för innovationsprocessen var ”smarta städer och social hållbarhet”. Efter att ha djupdykt i problemformuleringar skapades personas och en intensiv idégenerering drog igång. Varje team bestående av företag och kreatörer skapade minst 70 idéer kring anpassning och inkludering. Simulering av seniorers digitala utanförskap och processmetoder för att eliminera olika typer av rädslor är frön som kan fortsätta utvecklas och konkretiseras. 
Vill du veta mer om Cross Innovation och hur du kan vara med? Hör av dig till anna.soderberg@netport.se eller 0735 338877.

Framtidens konsertupplevelser och nationell konferens

En av aktiviteterna i Cross Innovation är Lighthouse Kalaudioscope där vi samarbetar med LUDICH-projektet för att bygga framtidens digitala konserthus och lägga grunden för morgondagens kulturupplevelser. Nu är vi igång och har haft vår första workshop där vi bidragit med innovationsledning och kreatörer med proffskomptens kring ljud och immersiva medier. 
Jenny Kornmacher från Cross Innovation teamet var en av talarna på den internationella konferensen Cross Con 2023. Förutom att berätta om aktiviteter, mål och nuläge i projektet så deltog hon också i en panel om hur Cross Innovation kan bidra till att utveckla innovationssystemet och tankar om framtiden.

Hav och vatten förenar olika branscher

Frida Hylander är legitimerad psykolog, med en examen i Humanekologi från Lunds Universitet. Hon är medgrundare av nätverket Klimatpsykologerna och medförfattare till boken Klimatpsykologi, krönikör på Supermiljöbloggen och tidigare skribent i bland annat Aftonbladet.
Klimatpsykologerna arbetar med att främja storskalig beteendeförändring och ökad resiliens i klimatkrisen, med hjälp av psykologisk kunskap. De arbetar såväl med stora företag och myndigheter som mindre grupper och individer.
Evenemanget arrangeras av Energi- och klimatrådgivningen i Blekinge och Tingsryd. 
Tid: 18:15 den 6 december, föreläsningen pågår i ungefär en timme.
Plats: digitalt på Teams
Anmälan: Evenemanget är kostnadsfritt, anmäl dig via länken nedan.
Länk skickas ut på mejl innan evenemanget.
Vid frågor om föreläsningen hör av dig till Emil Lind, energi- och klimatrådgivare, emil.lind@karlskrona.se, telefon 0455-30 32 48.

OM OSS
Genom att främja samverkan mellan näringslivet, akademin och den offentliga sektorn skapar vi förutsättningar för en hållbar innovationsbaserad tillväxt och samhällsutveckling.
Detta gör vi främst genom att initiera och delta i forskningsprojekt tillsammans med lokala, nationella och internationella partners. Mellan områdena förmedlas kunskap, erfarenheter och kontakter, vilket genererar framgångsrika synergier.
Våra fokusområden är Digitala medier, Energi och Intelligenta transportsystem (ITS).

www.netport.se  | info@netport.se

Pirgatan 2 | 374 35 Karlshamn, Sweden

Detta nyhetsbrev sändes till emma.callerstig@netport.se  för att du är medlem i NetPort Science Park eller har anmält dig via netport.se unsubscribe  |  © NetPort Science Park AB, All rights reserved