NETPORT NEWS MARS 2024

Tillhörighet, gemenskap och livsglädje!

Vad har en kompositör, en planarkitekt, en fotograf och en bibliotekarie gemensamt? Hur kan en skrotorkester göra människor mindre ensamma? 
Vad händer när ca 35 personer samlas under en dag för att ta fram idéer som ökar tillhörighet, gemenskap och livsglädje? 

Inom projektet Cross Innovation Southern Sweden har vi tillsammans med Karlshamns kommun jobbat med; hur får vi alla i Karlshamn att ha ett gott liv och känna tillhörighet, gemenskap och livsglädje? Det finns redan idag bra mötesplatser inom kommunen. Men vi vill bli ännu bättre, nå fler och ta fram nya idéer för att bekämpa ensamhetspandemin.

Av denna anledning träffades en blandad grupp med tjänstepersoner från olika förvaltningar i Karlshamns kommun och Region Blekinge, föreningar, frivilligorganisationer och skola. Dessutom har vi handplockat sex kreatörer som bidrar med sin profession och erfarenhet av kreativa processer. Att blanda kreatörer, föreningar och tjänstepersoner ger oss unika möjligheter att hitta nya och modiga lösningar. Vi är olika aktörer som brinner för samma sak och tillsammans vill vi tänka fritt, öppet och kreativt för att ta fram konkreta idéer som påverkar människors liv till det bättre. 
Vi kommer senare att berätta vilka tre konkreta förslag som kommer ur denna process samt om hur de ska tas vidare.

Vill du veta mer? Kontakta Anna Söderberg, projektledare Cross Innovation 
anna.soderberg@netport.se, 0735-33 88 77 

Arbetet genomförs som en delaktivitet i projektet Cross Innovation Southern Sweden som drivs av Region Skåne och Region Blekinge tillsammans med NetPort Science Park med finansiering från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.

Getsocial och Rabadang går samman – bildar ny storkoncern inom marknadsföring

De två byråerna Getsocial och Rabadang från Olofström respektive Karlshamn har gått samman under gemensamt ägande i en nybildad koncern. Målet är att bli en ny storspelare inom marknadsföring i södra Sverige.

Läs mer

Online event med Joe Macleod som kommer att lära oss allt om off-boarding

Softhouse bjuder in till online-event den 11 April, 12.00 - 13.00  
Det finns ett gap av mening och syfte i slutet av en konsumentlivscykel. Hur gör man för att offboarda en kund på bästa sätt? Att engagera sig i avslut kan hjälpa företag att anpassa sig till nya affärsmodeller, öka engagemang, öka kundnöjdheten, skydda varumärkeskapitalet och bredda affärsinflytande mm.

Läs mer

Sparbankens kunder erbjuds Tokeeps digitala bankfack

Med Tokeeps tjänst får nu Sparbanken i Karlshamns kunder möjlighet att spara och dela all sin viktiga information i ett digitalt bankfack. Banken har traditionellt erbjudit sina kunder fysiska bankfack, men kan nu också erbjuda säkerhet för kundernas viktiga digitala dokument.

Läs mer

NODA och Kamstrup vinner upphandling för Göteborg Energi

NODA har uppnått en viktig milstolpe för företagets utveckling och kommer att leverera sin lösning för aktiv laststyrning till Göteborg Energi. Projektet drivs av Kamstrup och omfattar mer än 5 000 fastigheter i hela Göteborg.

Läs mer

Hur kan du och ditt företag skapa lösningar i kris, katastrof och klimatförändringar

"I varje kris ligger en möjlighet till uppfinning." - Albert Einstein

Världen förändras i allt snabbare takt och katastrofer och klimatförändringar har blivit en realitet även i vår del av världen. Corona, kriget i Ukraina och oljeutsläppet i Blekinges skärgård påverkar oss alla. Det finns en stark vilja att hjälpa till, företag, organisationer och privatpersoner använder sin uppfinningsrikedom för olika lösningar. Som exempel så 3D-printades tusentals visirhållare till vården under Corona. Företag i Blekinge och gymnasieskolor samarbetade för att tillverka och skicka kaminer till Ukraina. I Sölvesborg blev kommunen överväldigad över antalet som frivilligt anmälde sig för den tunga uppgiften att sanera olja på stränderna.
 
Satsningen SustAid Syd vill ta vara på detta engagemang för att skapa hållbara lösningar och nya affärsmöjligheter. Genom en beprövad innovationsprocess kommer ett antal företag i Blekinge stöttas för att ta fram innovationer / lösningar för leverans i kris, katastrof och klimatförändringar.
 
Välkommen till Östra Piren, lokal Zambesi, den 16/4 klockan 13.00 -17.00. 
 
Du kommer att få veta mer om SustAid och få möjlighet att anmäla dig till innovations-processen. Patrik Johansson, VD från Solserv som startat BIAB innovation AB och levererar kompostanläggningar internationellt delar sina erfarenheter från SustAid. Vi bjuder på fika och det finns tid för nätverkande och mingel. Kom gärna fler från företaget. 
 
Anmälningar till projektledare Tove Engström tove.engstrom@coompanion.se senast 9/4, kom ihåg att uppge eventuell matallergi. Mer info: Regionala partners | Sustaid
 
Varmt välkommen!
 

Globalt ledande konferens inom upplevelsekvalitet QoMEX kommer till Karlshamn

Under midsommarveckan 2024 kommer konferensen QoMEX (Quality of Multimedia Experience) att äga rum på Östra Piren i Karlshamn. 
Konferensen arrangeras av Institutionen för Teknik och Estetik (DITE) vid Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och har funnits sedan 2009 och blivit globalt ledande inom forskning kring upplevelsekvalitet (Quality of Experience, QoE).
Årets upplaga av QoMEX, den 16:e sedan starten 2009, har mottot ”Mot immersiva digifysiska upplevelser”.

QoMEX 2024 kommer att bjuda på tre spännande föresläsningar inom Social XR, immersivt lärande samt QoE utmaningar utanför i-länderna. 
Ett nytt inslag för året är specifika demonstrationer av hybrida upplevelser, som kommer att kunna testas både på plats och på distans.
För mer information kontakta markus.fiedler@bth.se

OM OSS
Genom att främja samverkan mellan näringslivet, akademin och den offentliga sektorn skapar vi förutsättningar för en hållbar ekonomisk tillväxt och samhällsutveckling.
Detta gör vi främst genom att initiera och delta i forskningsprojekt tillsammans med lokala, nationella och internationella partners. Mellan områdena förmedlas kunskap, erfarenheter och kontakter, vilket genererar framgångsrika synergier.
Våra fokusområden är Digitala medier, Energi och Intelligenta transportsystem (ITS).

www.netport.se  | info@netport.se

Pirgatan 2 | 374 35 Karlshamn, Sweden

Detta nyhetsbrev sändes till emma.callerstig@netport.se  för att du är medlem i NetPort Science Park eller har anmält dig via netport.se unsubscribe  |  © NetPort Science Park AB, All rights reserved