NETPORT NEWS FEBRUARI 2024

En titt i backspegeln

Som science park ser vi alltid framåt, vad är nytt, var behöver vi finnas med och vilka forskningsprojekt kan vi hitta som gör skillnad för Karlshamn och regionen? Men ibland är det kul att titta tillbaka på det vi gjort som kanske inte känns så nytt längre men förhoppningsvis gjort skillnad och haft en påverkan på hur det är idag, 

I filmen ser ni ett inslag om slutkonferensen för projektet X-Ovation som vi drev under 2009-2012.
Där arbetade vi med kommunikationen mellan medborgare och det offentliga i Karlshamn. Med hjälp av internet, mobiler och sociala medier som Facebook och Twitter kunde den dialogen bli snabbare, intressantare och, inte minst, mycket mindre formell. Medborgarkontor, näringslivsenhet, förskolor, bibliotek, räddningstjänst, näringsliv och turistbyrån är några av de som deltagit i projektet. Se gärna filmen så får ni veta mer.

Kubicom i nytt samarbete med Volvo Lastvagnar

Spännande nyheter! Kubicom finns nu tillgängligt i Volvo Lastvagnars nya tjänst My Business Apps. Genom detta samarbete kan chaufförer nu rapportera i Kubicom direkt från lastbilens sidodisplay.

Läs mer

Upptäck nya affärsmöjligheter!

Kick-starta ditt ekonomiska, sociala och ekologiska hållbarhetsarbete. ALMI välkommar er till en workshop där ni får komma i gång med ert hållbarhetsarbete. Genom denna workshop kommer ni att upptäcka nya affärsmöjligheter och på ett enkelt och roligt sätt skapa en plan för företagets hållbara utveckling. 
Läs mer och anmäl dig redan idag!

Läs mer

Benjamin är ny frontend-utvecklare på Storegate

Storegate välkomnar en ny kollega! Benjamin Sijercic kommer arbeta med frontend och driva utvecklingen av Storegates webbgränssnitt.  

Läs mer

Kvinnor Leder - nätverksträff

Driver du företag eller vill starta bolag? Då är ALMIs Kvinnor Leder ett perfekt nätverk att vara med i. De träffas nu för första gången i Sölvesborg.
Läs mer och anmäl dig redan idag!

Läs mer

DevTribe Gathering #28 på Softhouse i Karlskrona

Varmt välkommen på DevTribe på Softhouse kontor i Karlskrona med temat DevOps. Ni kommer genom tre olika talare snacka om deploymentprocesser, hur man förbättrar sin produktivitet när man jobbar med kod. Samt nosa på "Infrastructure as Code", produktivitetsteknik för utvecklare och innovation inom molnutveckling.

Läs mer

LF Blekinge får ny reception och entré i Karlskrona

Renovering pågår för fullt på LF Blekinges kontor i Karlskrona, till sommaren ska renoveringen vara helt klar. På måndag den 4 mars öppnar receptionen och nedervåningen upp.
Den nya ingången kommer nu vara från Klapediaplatsen.

Läs mer

Nytt uppdrag från Energimyndigheten!

Vi kan meddela att Energimyndigheten har tilldelat NetPort att fortsätt leda arbetet med att ”Stärka innovationsmiljöer för att bidra till en hållbar energiomställning”. Vi kommer under det kommande året (med möjlighet till ett års förlängning) med hjälp av Blekinge Business Incubator, Blue Science Park och Örebro Universitet att genomföra insatser som genom samarbete och kraftsamling, främjar samt påskyndar kommersialisering av energiinnovationer. Vi tackar för det fortsatta förtroendet Energimyndigheten har visat och är mycket glada att kunna köra på med nya aktiviteter i samma anda som uppdraget 2 EM-Power har gjort de senaste tre åren. Namnet på det nya uppdraget har vi satt till EM-Power Impact då det är vad vi ämnar åstadkomma inom energiområdet. Vi tror på den innovations- och entreprenörsförmåga som finns i Blekinge och hoppas på många fruktbara samarbeten inom ramen för det nya uppdraget med vetskapen att innovationer och samarbeten är nödvändiga för oss om vi ska kunna möta de utmaningar som energisystemet och samhället står inför.

Illustration: Ingrid Sandsborg

Tillhörighet, gemenskap och livsglädje!

Alla i Karlshamn ska ha ett gott liv och känna tillhörighet, gemenskap och livsglädje och det finns redan idag bra mötesplatser inom kommunens omsorg för detta, men vi behöver tänka bredare så att alla kan hitta en plats som passar just dem. För att få till detta jobbar vi tillsammans med ett team på förvaltningen för omsorg och arbetsmarknad på Karlshamns kommun. I nästa steg kommer vi att koppla på föreningar, frivilligorganisationer, akademi och tjänstepersoner från andra förvaltningar på kommunen. Vi är ca 35 personer som kommer att träffas vid tre tillfällen för att ta fram tre konkreta idéer som ska testas och utvecklas.
För att få nya inspel och tänka utanför den kommunala boxen så kommer vi att få hjälp av sex personer som jobbar inom de kreativa branscherna som t.ex  konstnär, fotograf, kompositör och grafisk designer. Det händer oväntade saker i nya konstellationer och vi ser fram emot att berätta mer om vad vi tagit fram vid ett senare tillfälle.

Vill du veta mer så kontakta anna.soderberg@netport.se

Allt detta gör vi som en delaktivitet i projektet Cross Innovation Southern Sweden som drivs av Region Skåne och Region Blekinge tillsammans med NetPort Science Park med finansiering från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.

OM OSS
Genom att främja samverkan mellan näringslivet, akademin och den offentliga sektorn skapar vi förutsättningar för en hållbar ekonomisk tillväxt och samhällsutveckling.
Detta gör vi främst genom att initiera och delta i forskningsprojekt tillsammans med lokala, nationella och internationella partners. Mellan områdena förmedlas kunskap, erfarenheter och kontakter, vilket genererar framgångsrika synergier.
Våra fokusområden är Digitala medier, Energi och Intelligenta transportsystem (ITS).

www.netport.se  | info@netport.se

Pirgatan 2 | 374 35 Karlshamn, Sweden

Detta nyhetsbrev sändes till emma.callerstig@netport.se  för att du är medlem i NetPort Science Park eller har anmält dig via netport.se unsubscribe  |  © NetPort Science Park AB, All rights reserved