DIGIT

 DIGIT- Digital inspiration för skola och förskola

Är du nyfiken på hur du kan förnya ditt arbetssätt med nya digitala resurser? Ser du möjligheter i att möta människor och utbyta erfarenheter? Då har du kommit rätt. DIGIT är kostnadsfri mötesplats som tillhandahåller tematiserade kortare seminarier och workshops med föreläsare. Vår strävan är att möjliggöra ett kollegialt lärande både inom det egna skolområdet men också över kommungränserna på ett kostnadseffektivt och tidssparande sätt. Det finns både schemalagda seminarium, DIGIT MEET, och de du kan beställa digitalt till din arbetsplats, DIGIT DIRECT.  

Genom DIGIT vill vi göra det enkelt för alla som arbetar i skola och förskola att inspirera, inspireras och dela erfarenheter för att bättre kunna använda digitala möjligheter för lärande.

DIGIT MEET 

Schemalagda föreläsningar 

DIGIT MEET är en digital föreläsningssal där vi erbjuder schemalagda föreläsningar på ämnen som ska främja kompetensutbildning inom skola och förskola. Du bokar in dig på en föreläsning helt enkelt genom att klicka på föreläsaren och fyller i anmälnings blanketten. 

Vill du presentera på DIGIT?
Hur arbetar du digitalt? Vad har du lärt dig? Har du frågor dull vill arbeta med tillsammans med andra? Vill du dela dina erfarenheter med lärare, pedagoger, skolledare, IKT pedagoiger i skolor och förskolor i sydöstra Sverige? 
Mer information och anmälan
Vill du presentera på DIGIT?

Mer information och anmälan

DIGIT DIRECT

Inspiration när det passar er

Genom DIGIT DIRECT kan ni boka föreläsare till er när det passar er skola och ert arbetslag. Ni gör en bokningsförfrågan till respektive föreläsare och tillsammans med hen bokar ni sedan tid och datum när föreläsningen/ workshopen ska äga rum. Allt för att möjliggöra kompetensutveckling och inspiration för all personal inom skola och förskola när det passar för löpande arbetet i verksamheten.  

DIGIT PLAY

DIGIT seminarium på YouTube

Har du missat ett DIGIT MEET seminarium eller vill se det igen? Kolla in vår YouTube, där finns de seminarium som spelats in.

Zoom - det digitala verktyget för DIGIT MEET

Zoom är plattformen för seminarium och workshops  som sker på DIGIT MEET. 
Zoom är ett verktyg för digitala möten och du som deltagare behöver inte ladda ner någon programvara på din dator för att kunna delta.

När din anmälan har inkommit till vald föreläsning så kommer du få ett bekräftelse mail med en zoomlänk som leder dig till rätt föreläsning som du valt. 
Du klickar på länken och följer de instruktioner som du ser på din skärm.

Tips till dig att att alltid gå med i möte med kamera på om det är möjligt, sitta i ett rum som är tyst och att ha din mikrofon mutad/avstängd när du inte vill prata eller säga någonting. 

Titta gärna på genomgången nedan av Zoom för att förbereda dig inför föreläsningen!

Introduktion till Zoom

Frågor och svar 

Frågor och svar angående DIGIT 

När du anmält dig till en schemalagd DIGIT MEET föreläsning så kommer du få ett bekräftelsemail med Zoomlänk till föreläsningen samt informationen om tid och datum föreläsningen äger rum. 

För att Boka en DIGIT DIRECT föreläsning så kollar du först under DIGIT DIRECT kolumnen och ser vilka föreläsare som är tillgängliga för detta. När du hittat en föreläsare eller ämne som passar ert syfte så skickar du en anmälan via vårt anmälningsformulär. När det är skickat så kommer du få ett bekräftelsemail att du gjort en förfrågan och föreläsaren kommer kontakta er för att ni TILLSAMMANS ska kunna bestämma datum och tid som passar er båda. 
OBS, Det kan vara stort tryck på dessa förfrågningar så det kan hända att alla som önskar en DIRECT föreläsning inte kommer få möjlighet, då kommer ni få mailsvar angående detta och ni kan börja titta på andra föreläsare igen. Lite först till kvarn gäller dessa tillfällen. 

Zoomlänken kommer till din mail, kolla din skräppost så den inte fastnat i ditt skräpfilter först. 
Har du tappat bort din länk så mailar du:
niclas.melin@netport.com
Om du mot all förmodan inte kommer in på din länk som du fått så testa att stänga ner programmet och klicka på länken igen. 
Tänk på att ibland så behövs det lösenord för att komma in och det finns också i din inbjudan i mailutskicket. 

När det gäller DIGIT DIRECT så sker den föreläsningen på beställarens plattform, ex microsoft teams, google meets, zoom, whereaby mf.
Så har ni bokat en DIGIT DIRECT föreläsning så se till att träffa föreläsaren innan och bjud in hen till er plattform. Glöm inte att testa ljud och bild och skärmdelningen fungerar innan föreläsningen börjar.  
Allt för att det ska vara så smidigt som möjligt för beställaren. 

Allt kan hända och det viktigaste är att kommunicera detta i tid till föreläsaren så hen vet att ni har fått förhinder. 
I bästa fall kanske ni kan boka om den till en annan tid eller så får ni avboka. Detta görs minst 24 timmar före planerad föreläsning och via mail eller telefon så ni kan konfimera att informationen om avbokningan gått fram. 

DIGIT som arrangeras av klustret Edtech Southeast Sweden är KOSTNADSFRITT för deltagarna. 

När det gäller DIGIT MEET så vill vi att alla anmäler sig enskilt för att vi ska ha en översikt på hur många som kommer till föreläsningen och för att underlätta för föreläsarens planering. 

När det gäller DIGIT DIRECT så fyller ni i formuläret hur många deltagare som kommer delta så där behövs bara en anmälan för alla. 

Antalet deltagare per DIGIT MEET tillfälle är begränsat till 95 personer.p>

Arrangör

DIGIT arrangeras av Edtech Southeast Sweden som är ett samverkanskluster som verkar för digitalisering av utbildning och lärande.

Vi skapar en miljö där användare i skolor och andra organisationer tillsammans med lösningsföretag och forskare samskapare nya edtech lösningar. Edtech är ett internationellt samlingsnamn för Educational Technology, dvs teknik för lärande och administration av lärande. 

Bilden visar de organisationer som är medlemmar i Edtech Southeast Sweden och gör DIGIT möjligt.