Dela e-post:

SEPTEMBER 2021

NetPorts nyhetsbevakning om hållbara transporter

Nu har nyhetsbrevet fått sig en designomformning och jag hoppas att ni tycker att det är till det bättre. 

Tomas Eneroth höll en pressträff den 23 september där han menar att Sverige är ett av de länder som tar ledartröjan när det gäller omställningen för att möte klimatutmaningen. Pressträffen handlar om de infrastrukturinvesteringar som behövs göras. Den finns att se i efterhand här.
 
Är du intresserad av flera nyheter som denna så publiceras de kontinuerligt på GFS hemsida.

Nu ska VTI påskynda elektrifieringsarbetet av transportsektorn

Under torsdagen meddelade infrastrukturdepartementet att statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI, har ett särskilt uppdrag av regeringen som ska bidra till kunskapsuppbyggnaden inom elektrifieringsarbete.

Läs mer

Oväntad potential för grön bioolja

Kraftvärmeverken ger oss fjärrvärme och elektricitet, men de har potential att leverera en tredje produkt. Enligt en ny studie kan Sveriges kraftvärmeverk tillsammans producera bioolja som motsvarar över 20 procent av dagens energibehov i transportsektorn.

Läs mer

Byggstart för Sveriges nya testanläggning för elektromobilitet

SEEL på Gateway Säve i Göteborg ska bli Sveriges största forskningsanläggning för elektromobilitet. I torsdags inleddes bygget av anläggningen som ska stå klar under 2023.

Läs mer

Total eldrift för Mercedes-Benz lastbilar

Vid en framtidskonferens i Stuttgart visade Mercedes-Benz Trucks upp sina eldrivna nyheter och sina planer för en fossilfri framtid. Redan 2030 ska hälften av alla sålda lastbilar från företaget i Europa vara eldrivna – antingen med batteri eller bränsleceller. 2039 kommer det att vara helt slut med diesel och andra fossila bränslen.

Läs mer

Ambitiösa elektrifieringsplaner

Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland. För att nå dit måste utsläppen från transportsektorn minska och då är elektrifieringen en bärande del. Elektrifieringslöftena innebär att flera aktörer nu går samman för att uppnå konkreta resultat.  

Läs mer

Så långt kom eldriven rekordlastbil

Den slog världsrekord på däcktillverkaren Continentals testbana i Tyskland och hamnar i Guinness rekordbok. Den eldrivna lastbilen från Volvo har byggts om av företaget Designwerk.

Läs mer

Vätgasdriven lastbil som har premiär 2022

Ett tyskt företag som bygger om transportbilar och tunga fordon till el- och vätgasdrift och ett kanadensiskt bolag som bygger bränsleceller jobbar tillsammans med att ta fram en vätgasdriven lastbil som snart har premiär.

Läs mer

Första eldrivna betongbilen

Thomas Concrete Group investerar i framtidens fordon genom att komplettera fordonsparken med det företaget kallar Sveriges första serietillverkade eldrivna betongbil.

Läs mer

100 procent fossilfritt för västsvenska GLC

Göteborgs Lastbilcentral (GLC) ett av Västsveriges större transportföretag. Från och med idag kör bolaget helt fossilfritt från den egna terminalen i Gårdsten.

Läs mer

Ledtiderna för elnätsutbyggnad ska utvecklas i nytt regeringsuppdrag

Nyligen fick Energimarknadsinspektionen (Ei), Lantmäteriet och länsstyrelserna i uppdrag av regeringen att utveckla och testa nya arbetssätt för en koordinerad process för hantering av de tillstånd och rättigheter som krävs för att bygga ut eller förstärka det svenska elnätet. Ei ska leda arbetet och redovisa uppdraget till Infrastrukturdepartementet senast den 1 maj 2023.

Läs mer

Fossilfritt Sverige lämnade över biostrategin till regeringen

Vid en direktsänd presskonferens lämnade Fossilfritt Sverige idag över sin biostrategi till regeringen. Strategin fokuserar på hur Sverige ska kunna lösa tillgången på bioråvara så att näringslivets 22 färdplaner kan genomföras.

SCA och ST1 i gemensam satsning på biodrivmedel

SCA och St1 startar ett gemensamt bolag för att producera och sälja biodrivmedel. SCA kommer att leverera tallolja till det samägda bolaget och investerar ungefär 0,6 miljarder kronor i bolaget.

Elektroskandia och BDX byter till HVO

Från Elektroskandia i Örebro går varje dag fem lastbilar till Uppsala/Stockholm, en till Västerås och tre mot Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå och Luleå. Totalt handlar det om omkring 700 körda mil per dag. Från första oktober ska nu alltså samtliga bilar köras på HVO100, något som enligt BDX minskar koldioxidutsläppen från 162 000 till 17 400 kg koldioxid per månad, en sänkning på nästan 90 procent.

Detta mail skickades till emma.callerstig@netport.se  |  eftersom du angett att du är intresserad av hållbara transporter. Om du inte önskar få dessa utskick längre vänligen avprenumerera  |  © NetPort Science Park AB, All rights reserved