NETPORT NEWS NOVEMBER 2021
Vet du vilken roll en science park har? Om inte, så får du svaret i filmen ovan.

Skolon utsedd till en av Nordens mest innovativa edtech-startups

Av över 1500 utvärderade organisationer hamnar svenska Skolon på HolonIQ:s lista över de 50 mest innovativa edtech-företagen i Norden och Baltikum, där Finland, Sverige, Norge, Island, Danmark, Estland, Lettland och Litauen ingår. 
– Det känns otroligt roligt att vi för andra året i rad nämns på HolonIQs lista. Att återigen uppmärksammas för att vi driver utveckling och innovation inom skolvärlden är ett bra kvitto att vi är på rätt spår, säger Oliver Lundgren, VD på Skolon.

Läs mer

eSams rapport ger grönt ljus för svenska Storegate

Storegates svenska molntjänst rekommenderas av eSamverkansprogrammet (eSam) som ett lämpligt och lagligt alternativ för offentlig sektor. Det innebär att Storegate är en av de leverantörer som uppfyller eSams kravspecifikation när det gäller dokumentlagring och fildelning.

Läs mer

Consids Karlshamnskontor tar hem priser på gala i stadshuset!

Consids Karlshamnskontor vinner pris för bästa projekt med Riksbyggen och deras app HemShare. Tillsammans med Karlskrona och Kristianstad tar vi även hem priset för bästa kontor/region.

Läs mer

25 år av digitala innovationer

I år fyller Softhouse 25 år och det vill de fira med en bloggserie: 25 år av digitala innovationer.

Läs mer

Cinematik filmar Julevangeliet - Hjärtats händer

Senaste nytt hos Cinematik är att de filmat klart en julfilm till Asarum-Ringamåla Församling.
Premiär för filmen är 12/12, då den rullar mellan kl 13.00 – 14:30 i Asarums kyrka. Därefter delas den digitalt.
SVT Nyheter Blekinge och BLT var på plats när de filmade scenen med Jesusbarnet på Solsta Towers.
SVT: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/asarums-jesusbarn
BLT: TV: Här är Jesusbarnet med på filminspelning (blt.se)

Södras VD Lotta Lyrå talade på klimattoppmöte

Världsledare och näringslivstoppar samlades under början av november i Glasgow för ett klimattoppmöte, COP26. Södras VD Lotta Lyrå var på plats för att lyfta innovationens viktiga roll i klimatomställningen.

Läs mer

Crossbreed in collaboration with Wideco

Crossbreed announces collaboration with Wideco Sweden AB, one of Scandinavia’s leading providers of IoT solutions for smart buildings.
Via the collaboration, Wideco’s portfolio of IoT sensors is integrated to Crossbreed Energy OS, bringing valuable data of buildings indoor climate to Crossbreeds smart building solutions.

Läs mer

Skolons VD Oliver Lundgren prisas som Årets unga entreprenör på Guldeken

Den 29 oktober hölls Blekinges näringslivsgala Guldeken, en gala som belönat goda prestationer inom näringslivet sedan 1995. I år var en av vinnarna Oliver Lundgren, vd på Skolon, som mottog Almis pris för Årets unga entreprenör.

Läs mer

En kartläggning av ekosystemet för innovation och användning av utbildningsteknologi

Hur väl rustade är Sverige för den nödvändiga innovation som behövs i utvecklingen och användningen av digitala tjänster och produkter för lärande?
Ur den frågan föddes en ny arbetsgrupp inom regeringens samverkansprogram för livslångt lärande och kompetensförsörjning, med uppgiften att kartlägga innovationsekosystemet för edtech. Resultatet visar att det finns många bra initiativ och mycket kunskap om såväl utveckling som användning av edtech. Men initiativen hänger inte ihop och precis som i kunskapsspelet TP går det inte att vinna utan att samla alla bitarna på en plats.

Skräddarsydda utbildningspaket utan kostnad

NetPort Science Park är en del av projektet CoSkill som erbjuder gratis, skräddarsydda utbildningar för att stärka er digitala kompetens. Kompetensutveckling och rekrytering är områden som är aktuella för många företag och detta är ett bra exempel på hur vi jobbar med dessa frågor för att hjälpa er.
Vi vänder oss till alla branscher och möjliggör både för experter att specialisera sig och för hela personalstyrkor att tillsammans blir bättre på ett enskilt verktyg.
Vad behöver ditt företag för att ta nästa digitala kliv? Det tar vi reda på ihop!
Kontakta emma.callerstig@netport.se för mer information eller anmälan.

Genväg till AI, initiativ och smart produktutveckling

Välkommen till Blekinge AI Arena – för utbyten, samverkan och utveckling med fokus på AI
30 november 9:00-10:30 är det dags för vår tredje AI Arena 2021 – varmt välkommen på vårt digitala event!
Denna gång har vi nöjet att presentera ett par olika talare.
Henrik Arvsell från Växjö-baserade företaget Gimic berättar om deras AI-resa och deras AI-produkter.
Petra Dalunde från AI Sweden presenterar AI Maturity Assessment Tool.
Marie Larsson från Region Blekinge berättar om initiativet #öppnauppblekinge och arbetet med öppna data inom offentlig sektor.
Karolina Söderlind, Blue Science Park presenterar en ansökan AI DigIT Hub som innovationssystemen i Blekinge och Skåne vill genomföra tillsammans.

NetPort Energifrukost

Växla Upp! – hur gick det att skapa beteendeförändringar?

Välkommen till NetPort Energifrukost den 2 december
Målet med Växla Upp! har varit att få fler Blekingebor att välja cykeln, samtidigt som man på sikt bidrar till bättre cykelvägar och minskade koldioxidutsläpp. Bakom Växla upp! står NetPort Science Park, Blekinge Tekniska Högskola och Region Blekinge som utvecklat en app där cykelutmaningar ska uppmuntra fler Blekingebor att välja cykeln för kortare resor. Hur resultatet från projektet blev kommer Sarah Keidser, Region Blekinge och Siamak Khatibi, Blekinge Tekniska Högskola att berätta om på nästa NetPort Energifrukost.

I Karlshamns Näringslivskalender får du en bra överblick över aktuella arrangemang och aktiviteter för näringslivet i Karlshamn. Målgruppen för kalendern är företagare i Karlshamn och alla som är engagerade i arbetsmarknads- och näringslivsfrågor och andra som har intresse i tillväxtfrågor.

OM OSS
Genom att främja samverkan mellan näringslivet, akademin och den offentliga sektorn skapar vi förutsättningar för en hållbar ekonomisk tillväxt och samhällsutveckling.
Detta gör vi främst genom att initiera och delta i forskningsprojekt tillsammans med lokala, nationella och internationella partners. Mellan områdena förmedlas kunskap, erfarenheter och kontakter, vilket genererar framgångsrika synergier.
Våra fokusområden är Digitala medier, Energi och Intelligenta transportsystem (ITS).

www.netport.se  | info@netport.se

Biblioteksgatan 4 | 374 35 Karlshamn, Sweden
Kommunikationsansvarig:  emma.callerstig@netport.se

Detta nyhetsbrev sändes till emma.callerstig@netport.se  för att du är medlem i NetPort Science Park eller har anmält dig via netport.se unsubscribe  |  © NetPort Science Park AB, All rights reserved